Orkesten

Uw kunstredacteur Kasper Jansen houdt in het Cultureel Supplement van 4 januari 2008 een pleidooi voor het opschudden van de symfonieorkesten onder het motto: ‘Weg met de routine’. Hij verwijst naar radicale veranderingen in de toneelwereld en suggereert dat de ‘saaie en statische’ orkesten die boot jammerlijk missen.

Het Brabants Orkest is al gesneden naar de maat van Jansen. Veel orkestluiken staan ruim open naar de samenleving. Onze dagconcerten worden bezocht door duizenden kinderen uit het primaire onderwijs. Voorafgaand volgen zij workshops met orkestleden. We geven concerten voor minder validen. We produceren in 's Hertogenbosch op de prachtige Parade, samen met Opera Zuid, gratis toegankelijke opera. Orkestleden van het Brabants Orkest staan als dirigent voor de vele harmonieën en fanfares in ons speelgebied. De Brede School en Woensel-West zijn voor ons actuele maatschappelijke noties om bij te dragen aan de verlangde cohesie in achterstandswijken. Beschouw ook Het Brabants Orkest Next, dan zult u vast stellen dat we echt niet meer de orkesten van 1907 zijn.