op nrcnext.nl

Vandaag (en dit weekend) in het nieuws

Om 11 uur is de bekendmaking van de World Press Photo De Franse president Sarkozy presenteert weer een plan, dit keer over de aanpak van oude stadswijken Morgen en overmorgen is het WK Allround schaatsen in Berlijn Morgen begint de Huishoudbeurs in de Rai in Amsterdam (tot en met zondag 17 februari) Morgen begint de voorjaarsvakantie in de regio noord en midden Voorverkiezingen in de VS: zaterdag in Louisiana en Kansas (Republikeinen) en op zondag in Maine (Democraten) Op zondag worden de Britse filmprijzen, de Bafta’s, uitgereikt (met drie nominaties voor Anton Corbijns Control) Zondag begint premier Balkenende zijn bezoek aan Sint Maarten.

Vandaag in de discussie

Is de beveiliging op Schiphol streng genoeg?

‘Zo lek als een mandje’, oordeelde SBS-journalist Alberto Stegeman over de beveiliging op Schiphol. Het lukte hem, vermomd als platformmedewerker met een toegangspas van iemand anders, een nepbom langs de beveiliging van Schiphol te smokkelen.

Op nrc.nl reageren enkele lezers. HG schrijft: „Natuurlijk niet! Zolang het mogelijk is van alles en nog wat in een vliegtuig te verstoppen, kan niet gesteld worden dat Schiphol goed beveiligd is.”

J. reageert: „Eerlijkheidshalve heb ik iets dergelijks meegemaakt op Eindhoven Airport. Ik kwam erachter dat ik mijn Zwitsers zakmes was vergeten in de auto achter te laten. Ik stak het in mijn schoen en geen enkel apparaat dat erop reageerde.”

Ron Rozen schrijft: „Ik vind het ergerlijk om te horen dat de beveiliging zo slecht is, terwijl ik mijn riem uit mijn broek moet halen en mijn horloge af moet doen.”

De reactie van Max: „Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van de paranoia. Er wordt op werkelijk elke slak zout gelegd, en als er geen slakken meer zijn, worden ze wel verzonnen.”

Wat zijn uw ervaringen? Discussieer mee op nrc.nl/discussie

Vandaag in de weblogs

Blog Erica Verdegaal

„Ooit gehoord van koopsubsidie? Dat is een van de mooiste regelingen voor mensen met een beperkt inkomen en vermogen die toch een eigen huis willen kopen. Koopsubsidie bestaat al jaren, maar de animo ervoor is gek genoeg ook al jaren laag.”

Lees Verdegaals blog via nrcnext.nl/geldblog