N.E.R.D met blazers

Het nummer heet Everyone Nose. De tekst refereert aan meisjes in de rij voor de wc, hundred dollar bills en niesen. Het mag duidelijk zijn dat Pharrell Williams zich voor het nieuwste N.E.R.D-nummer heeft laten inspireren door een met drugs overladen feestje in het Hollywoodse.

Everyone Nose is het eerste nummer sinds de release van Fly or Die in 2004. Een tijd waarin de drie heren van N.E.R.D zo ongeveer niets fout konden doen. Zelfs gouden kettingen zo zwaar als een pak suiker waren om de nek van Williams níet ordinair. Vier jaar later zijn de meningen, online, echter verdeeld. Zijn de blazers wel of niet leuk? Is de sound vernieuwend of niet? Het antwoord op de eerste vraag is ‘ja’. Het antwoord op de tweede ‘genoeg’. Maar bovenal is het nummer ontzettend catchy. Het door Williams gescandeerde refreintje blijft uren door je hoofd galmen.

Het Amerikaanse indiebandje Vampire Weekend is een zogenaamde ‘blog band’. Groot geworden dankzij het aantal internetkolommen dat door muziekbloggers aan ze gewijd is. Nu hun debuutalbum uit is, neemt de aandacht toe. Vooral live optredens worden online gezet en besproken. Van de verschijning op ‘nationale televisie’ bij David Letterman tot korrelige, met videophone opgenomen fragmenten van hun release party in het New Yorkse Bowery Ballroom vorige week. Een van de leukste filmpjes is die muziekwinkel Other Music op hun website heeft geplaatst: een optreden in de winkel van afgelopen oktober toen, aan het publiek te zien, de hype nog op gang moest komen.

N.E.R.D http://bbcicecream.com/blog/2008/01/21/funny-the-things-one-finds-on-the-net/, Vampire Weekend http://digital.othermusic.com/wp/?cat=10