Mind the Gap in Londen

Mind the Gap in Londen De reis met ‘de tube’ door de Londense ondergrondse wereld is wat de Engelse hoofdstad het meest typeert. Het gerenoveerde London Transport Museum toont met een video de miraculeuze oorsprong toen in 1860 de stad werd geopend voor een buis van metaal en steen en vervolgens weer bedekt. Dankzij een 2 jaar durende verbouwing is de nostalgische tentoonstelling, waarin de bezoeker langs de geschiedenis van de metro reist, erg boeiend. Ook het proces van de verbouwing van het museum is t/m 30 maart te beleven in Picturing our Project: The watercolours and sketches of Bruce Rowling. London Transport Museum, 39, Wellington Street, Londen WC2, Inl 0044-20 7565 7299 & www.ltmuseum.co.uk.

De reis met ‘de tube’ door de Londense ondergrondse wereld is wat de Engelse hoofdstad het meest typeert. Het gerenoveerde London Transport Museum toont met een video de miraculeuze oorsprong toen in 1860 de stad werd geopend voor een buis van metaal en steen en vervolgens weer bedekt. Dankzij een 2 jaar durende verbouwing is de nostalgische tentoonstelling, waarin de bezoeker langs de geschiedenis van de metro reist, erg boeiend. Ook het proces van de verbouwing van het museum is t/m 30 maart te beleven in Picturing our Project: The watercolours and sketches of Bruce Rowling.

London Transport Museum, 39, Wellington Street, Londen WC2, Inl 0044-20 7565 7299 & www.ltmuseum.co.uk.