Kreizberg dirigeert de Turangalîla

Kreizberg dirigeert de Turangalîla Tussen de uitvoeringen door van het Nederlands Jeugdorkest in januari en die van het Koninklijk Concertgebouworkest in juni, speelt nu het Nederlands Philharmonisch Orkest de uitbundige en stralende Turangalîla-symfonie van Olivier Messiaen, dit jaar een eeuw geleden geboren. Solisten zijn Steven Osborne op piano en Cynthia Millar op ondes martenot, een vroeg elektronisch muziekinstrument. Net als bij het Nationaal Jeugdorkest wordt de symfonie hier voorafgegaan door het Vorspiel uit de opera Tristan und Isolde, waarvan het verhaal door Wagner werd ontleend aan een drieluik over dezelfde mythe. Ned Philh Orkest, 9 en 11 febr Concertgbouw, Amsterdam. Res 020-6718345 Yakov Kreizberg, dirigent Nederlands Philharmonisch Orkest Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 030931 Boyer, Maurice

Tussen de uitvoeringen door van het Nederlands Jeugdorkest in januari en die van het Koninklijk Concertgebouworkest in juni, speelt nu het Nederlands Philharmonisch Orkest de uitbundige en stralende Turangalîla-symfonie van Olivier Messiaen, dit jaar een eeuw geleden geboren. Solisten zijn Steven Osborne op piano en Cynthia Millar op ondes martenot, een vroeg elektronisch muziekinstrument. Net als bij het Nationaal Jeugdorkest wordt de symfonie hier voorafgegaan door het Vorspiel uit de opera Tristan und Isolde, waarvan het verhaal door Wagner werd ontleend aan een drieluik over dezelfde mythe.

Ned Philh Orkest, 9 en 11 febr Concertgbouw, Amsterdam. Res 020-6718345