Karel Appel Jazz

Karel Appel Jazz De tentoonstelling Karel Appel Jazz richt zich op de periode 1958 tot 1962; de jaren waarin Karel Appel een nieuwe vormentaal vindt, daarmee definitief doorbreekt en wereldwijd grote bekendheid verwerft. Het zijn ook de jaren waarin hij sterk onder de invloed is van jazzmuziek en bevriend met wereldberoemde jazzmusici zoals Dizzy Gillespie, Count Basie en Miles Davis. De expositie omvat ruim 23 topstukken op groot formaat. Ook worden 24 foto’s van Ed van der Elsken geëxposeerd en van Jan Vrijman worden twee films over Appel vertoond. Karel Appel Jazz, Van 9 febr t/m 1 juni in het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1-3, Amstelveen. Di-zo 11-17u. Inl www.cobra-museum.nl

De tentoonstelling Karel Appel Jazz richt zich op de periode 1958 tot 1962; de jaren waarin Karel Appel een nieuwe vormentaal vindt, daarmee definitief doorbreekt en wereldwijd grote bekendheid verwerft. Het zijn ook de jaren waarin hij sterk onder de invloed is van jazzmuziek en bevriend met wereldberoemde jazzmusici zoals Dizzy Gillespie, Count Basie en Miles Davis. De expositie omvat ruim 23 topstukken op groot formaat. Ook worden 24 foto’s van Ed van der Elsken geëxposeerd en van Jan Vrijman worden twee films over Appel vertoond.

Karel Appel Jazz, Van 9 febr t/m 1 juni in het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1-3, Amstelveen. Di-zo 11-17u. Inl www.cobra-museum.nl