Go China! Assen-Groningen

Go China! Assen-Groningen In het Olympisch jaar staan het Drents Museum en het Groninger Museum in het teken van China met het project Go China! Assen – Groningen, waarin vijf spectaculaire exposities over archeologie en hedendaagse kunst. In het Drents Museum is het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China te zien; de beroemde soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften van goud, jade en brons. De expositie Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum toont eeuwenoude objecten uit de Chinese bronstijd de 18de eeuw v. Chr. t/m het begin van de jaartelling. Go China! 2 febr t/m 31 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u. Knielende boogschutter met sporen van de originele kleuren (221-206 v.Chr.) (Foto Drents Museum) Drents Museum

In het Olympisch jaar staan het Drents Museum en het Groninger Museum in het teken van China met het project Go China! Assen – Groningen, waarin vijf spectaculaire exposities over archeologie en hedendaagse kunst. In het Drents Museum is het Terracotta Leger van Xi’an - schatten van de eerste keizers van China te zien; de beroemde soldaten van het grafcomplex, aangevuld met grafgiften van goud, jade en brons. De expositie Antieke Bronzen, Meesterwerken uit het Shanghai Museum toont eeuwenoude objecten uit de Chinese bronstijd de 18de eeuw v. Chr. t/m het begin van de jaartelling.

Go China! 2 febr t/m 31 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. Drents Museum, Brink 1, Assen. Di-zo 10-17u.