Geurloze zweetvoet

Zwijgend en gegeneerd voeren we dagelijks strijd tegen lichaamsgeur. Te beginnen bij de mond bereiken we via de oksels uiteindelijk de voeten. Daar staan we vandaag bij stil. We werken met water en zeep, met talkpoeder, met speciaal daarvoor ontwikkelde gels en sprays. Maar wie zijn buren werkelijk te vriend wil houden vult dagelijks de wasmand bij met zijn sokken. Gezegend de samenleving die deze stille strijd serieus neemt en met de x-socks Airforce-1 (21,95 euro) komt. Met vezels als SkinNodor, Nylon, Robur, Mythlan en Elastodiene, die samen met Airconditioning Channel en X-Cross Bandage moeten zorgen voor een „ongekend hoog loopcomfort”. Door de toepassing van vezels met zilver-ionen zouden de voeten wel zweten, maar niet geuren. De ionen zouden zich binden aan bacteriën en schimmels „waardoor deze zich niet meer kunnen delen en na korte tijd afsterven”, aldus de fabrikant. Dus gaan de Columbia softwalkers aan, een prettige wandelschoen, maar een gegarandeerde hete voeten producent. De sokken aantrekken geeft al een vakantiegevoel. En de geur? Na twee dagen nog steeds geen wasmand.

Hans Moll

Voor meer informatie: www.x-socks.nl