Frattini mogelijk weg als eurocommissaris wegens verkiezingen

Rotterdam. Europees Commissaris Franco Frattini (Justitie) zal mogelijk op korte termijn zijn post in Brussel verlaten. De Italiaan overweegt volgens media in zijn land deel te nemen aan de verkiezingscampagne van oud-premier Silvio Berlusconi en diens centrum-rechtse partij Forza Italia. Dat meldt EUObserver, een elektronische nieuwsbrief over de Europese Unie. Frattini was van 2002 tot 2004 minister van Buitenlandse Zaken onder Berlusconi. Vorig jaar was de Belgische eurocommissaris Louis Michel (Ontwikkelingssamenwerking) ook afwezig tijdens de campagne voor de verkiezingen in zijn land. Zijn post werd toen waargenomen door de Finse commissaris Rehn (Uitbreiding). In het geval van Frattini staat niet vast dat hij ook terugkeert naar Brussel. Niet ondenkbaar is, aldus Brusselse bronnen, dat Frattini opnieuw toetreedt tot het kabinet van Berlusconi, mocht die de verkiezingen in april winnen.