Film van de dag

The Client. Heath Ledger stierf onlangs op 28-jarige leeftijd. Brad Renfro ontviel ons toen hij 25 jaar was. Voor beide filmsterren is de officiële doodsoorzaak nog onbekend, hoewel bij beiden drugs waarschijnlijk een rol speelden. Renfro speelde op 12-jarige leeftijd een hoofdrol in de geslaagde John Grisham-verfilming The Client, waar hij opviel naast acteerkanonnen als Susan Sarandon en Tommy Lee Jones – een niet geringe prestatie. Ook schitterde hij in de jeugdfilm The Cure, een sensitieve film over het aidsvirus. Daarna speelde hij vooral bijrollen, o.m. in Bully, Apt Pupil en Ghost World. In The Client is hij de belangrijkste getuige van de moord op een senator en moet hij beschermd worden tegen schimmige types die hem uit de weg willen ruimen. Hij vindt onderdak bij de alcoholistische advocaat Susan Sarandon.(Joel Schumacher, 1994, VS), Net5, 20.30-22.45u.

André Waardenburg