Bezoek van een dame

Bezoek van een dame Een kleine, hechte gemeenschap raakt in opschudding door de terugkeer van een elders rijk geworden dorpsgenote. De ijskoude vergelding, die deze vrouw voor een lang vergeten gebeurtenis eist, verstoort de verhoudingen. Friedrich Dürrenmatts parabel over de rekbaarheid van moraal en de omkoopbaarheid van werkelijk iedereen krijgt in de regie van Arie de Mol schwung en humor. Als een schikgodin troont de rijke dame (Gitta Fleuren) boven de anderen uit. Jack Vecht speelt mooi de man die geofferd zal worden. Het Schiedamse gezelschap Els inc. maakt krachtig en toegankelijk theater. Amsterdam 8 t/m 10 febr; Den Bosch 13 febr; Capelle a/d IJssel 14 febr; Den Haag 15 febr. Inl 010-4731543 en www.elsinc.nl. Bezoek van een Dame Els inc. Duin, Ben van

Een kleine, hechte gemeenschap raakt in opschudding door de terugkeer van een elders rijk geworden dorpsgenote. De ijskoude vergelding, die deze vrouw voor een lang vergeten gebeurtenis eist, verstoort de verhoudingen. Friedrich Dürrenmatts parabel over de rekbaarheid van moraal en de omkoopbaarheid van werkelijk iedereen krijgt in de regie van Arie de Mol schwung en humor. Als een schikgodin troont de rijke dame (Gitta Fleuren) boven de anderen uit. Jack Vecht speelt mooi de man die geofferd zal worden. Het Schiedamse gezelschap Els inc. maakt krachtig en toegankelijk theater.

Amsterdam 8 t/m 10 febr; Den Bosch 13 febr; Capelle a/d IJssel 14 febr; Den Haag 15 febr. Inl 010-4731543 en www.elsinc.nl.