As You Like It

As You Like It Alles draait om liefde in Shakespeare's As You Like It door het Nationale Toneel: bij jong en oud, mooi en lelijk, hetero en homo. Het verhaal gaat over Rosalind, ze is mooi en bijdehand en haar vader is verbannen uit zijn hertogdom. Ze wordt verliefd op Orlando, een jongen van verarmde adel. Dan wordt ook zij door de nieuwe hertog van het hof verbannen en verkleed als jongen gaat ze samen met haar vriendin Celia en de hofnar Toetssteen naar het Ardenner woud. Regisseur Gerardjan Rijnders zegt erover: ,,Shakespeare moet je durven beknotten en gewaagd spelen". Met Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf en Xander van Vledder. Première 16 febr Kon Schouwburg Den Haag, tournee t/m 3 mei. Inl www.nationaletoneel.nl Den Haag, 04-02-08. Geduldig wachtende kippen bij de voorstelling "As you Like it"bij het Nationale Toneel. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

Alles draait om liefde in Shakespeare's As You Like It door het Nationale Toneel: bij jong en oud, mooi en lelijk, hetero en homo. Het verhaal gaat over Rosalind, ze is mooi en bijdehand en haar vader is verbannen uit zijn hertogdom. Ze wordt verliefd op Orlando, een jongen van verarmde adel. Dan wordt ook zij door de nieuwe hertog van het hof verbannen en verkleed als jongen gaat ze samen met haar vriendin Celia en de hofnar Toetssteen naar het Ardenner woud. Regisseur Gerardjan Rijnders zegt erover: ,,Shakespeare moet je durven beknotten en gewaagd spelen". Met Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf en Xander van Vledder.

Première 16 febr Kon Schouwburg Den Haag, tournee t/m 3 mei. Inl www.nationaletoneel.nl