Antigone

Antigone Cabaretier Lebbis bewerkte onder zijn eigen naam Hans Sibbel de klassieke Griekse tragedie Antigone van Sofokles tot een spannende, boeiende voorstelling. Lebbis deed enkele ingrepen die het verhaal van het tragische meisje Antigone en haar verloofde Haemon tot een geloofwaardig geheel maken. Zoals Lebbis bij het Noord Nederlands Toneel Antigone laat beginnen, is niet eerder gebeurd: Lotje van Lunteren als Antigone en Martijn de Rijk als Haemon beloven elkaar eeuwige trouw. Al snel vervliegt die eeuwige liefde. Dit accent maakt Antigone tot een ontroerende voorstelling. Iedereen heeft zijn eigen gelijk, en dat maakt het drama groot. Schitterend spel van alle spelers. Antigone Inl.: www.nnt.nl 29-01-2008. Groningen. Nederland. Het (NNT) Noord Nederlands Toneel speelt ANTIGONE in de regie van Hans Sibbel. Lotje van Lunteren speelt Antigone. Foto : Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel

Cabaretier Lebbis bewerkte onder zijn eigen naam Hans Sibbel de klassieke Griekse tragedie Antigone van Sofokles tot een spannende, boeiende voorstelling. Lebbis deed enkele ingrepen die het verhaal van het tragische meisje Antigone en haar verloofde Haemon tot een geloofwaardig geheel maken. Zoals Lebbis bij het Noord Nederlands Toneel Antigone laat beginnen, is niet eerder gebeurd: Lotje van Lunteren als Antigone en Martijn de Rijk als Haemon beloven elkaar eeuwige trouw. Al snel vervliegt die eeuwige liefde. Dit accent maakt Antigone tot een ontroerende voorstelling. Iedereen heeft zijn eigen gelijk, en dat maakt het drama groot. Schitterend spel van alle spelers.

Antigone Inl.: www.nnt.nl