4 strikken

Hoe moest het ook al weer?

Stropdas strikken

www.bensilver.com/style04/ knots_home.htm

Heb je morgen een sollicitatiegesprek waarbij je in pak moet verschijnen, maar be ne , oh help, vergeten hoe een stropdas te strikken? Of ben je misschien als vrouw mans genoeg voor een heuse das? Deze site leert je alle stroppen strikken. Die dikke ‘Pim Fortuyn-knoop’ – de dubbele of hele Windsor – maar ook de halve Wind-sor en de smalle knoop. De uitleg is in het Engels, maar met stap voor stap plaatjes. Niet te veel nadenken over wat je doet, anders gaat het mis. Krijg je nog steeds een lullig knoopje: klik dan op de filmpjes. Check ook de link ‘care of your tie’. Daar lees je waarom het not done is om je das na gedane arbeid stoer met één handbeweging los te trekken en over je hoofd te halen. Antwoord: dat is slecht voor de levensduur van je strop. Dus netjes dezelfde weg terugvouwen tot ie helemaal los is. (JvdV)