1 Stemmen

Is Volendam jouw favoriete wereldstad? Stem! Foto Hollandse Hoogte Nederland,Volendam, 12-01-2007. Klederdracht op een uithangbord aan de haven. Foto:Marco Hillen Hollandse Hoogte

Stemmen op wereldsteden

www.monopoly.nl

De duurste plek op het Monopolybord. Hoe omstreden ook, de Kalverstraat is al sinds jaar en dag zeker van die positie. Maar wat nu als de hele wereldbevolking mag bepalen welke wereldstad recht heeft op het felbegeerde vakje rechts naast het startpunt? Het antwoord horen we op binnenkort. Sinds eind januari kan de hele wereldbevolking via internet een stem uitbrengen op een van de 68 genomineerde wereldsteden. Die strijden om een van de twintig plekken op het internationale Monopolybord dat vanaf september wereldwijd te koop zal zijn. De overige twee plekken, Brink en Dorpsstraat, worden vergeven via een wildcard. En daarvoor is ook Volendam in de race. De stemronde duurt nog tot 29 februari. En het is spannend rond de top twintig. Niet alleen omdat Amsterdam op dit moment rond plaats twintig bungelt, maar ook omdat de stad met de meeste stemmen de duurste plek op het bord bemachtigt. En omdat internetstemmingen vaak grillige dingen zijn. Verrassende uitkomsten zijn niet uitgesloten. Want wie staat er nu op één? Niet New York, niet Londen en ook niet Parijs. Nee, het is Montreal. In de race om een wildcard bezit Volendam momenteel de zesde plaats. Maar een klein, lokaal pr-offensief in Letland kan die ranking zo weer omgooien. Dus stem! (FS)