Zeker vijftig doden bij tornado’s in VS

Zeker vijftig doden bij tornado’s in VS Nashville, 7 febr. Zeker eenenvijftig mensen zijn gisteren en eergisteren omgekomen bij tientallen tornado’s die in het zuiden van de Verenigde Staten neerdaalden. Honderden mensen raakten gewond. Het is bijna tien jaar geleden dat een cluster aan tornado’s zoveel levens eiste. De wervelwinden, waarvoor zes dagen tevoren al werd gewaarschuwd, trokken dit keer een spoor van vernieling door de staten Alabama, Tennessee, Kentucky, Mississippi en Arkansas, waar deze foto werd gemaakt. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in Tennessee: 28. In de buurstaat Arkansas kwamen dertien mensen om. In Kentucky vielen zeven doden, in Alabama vier. Foto AFP Carrie Dodson searches through debris at a friend's house on February 6, 2008 in Atkins, Arkansas after a tornado ripped through the area. A swarm of tornadoes tore through Arkansas, Tennessee, Kentucky, Alabama and Mississippi February 5, leaving at least 48 dead. Rick Gershon/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP