Vervolging om `happy slapping`

Deventer/Arnhem, 7 febr. De politie heeft naar aanleiding van een filmpje op de videowebsite YouTube de afgelopen twee weken in Deventer zeven jongeren aangehouden wegens openlijke geweldpleging, mishandeling en vernielingen. De jongeren, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, hebben inmiddels bekend. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De jongeren hadden vorig jaar een 42-jarige zwerver in een park beledigd en bespuugd. Een van de jongeren plaatste een filmpje hiervan op internet. Het OM in Arnhem gaat twee jongens van 14 en 17 jaar dagvaarden wegens hun mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling van hun autistische buurjongen. Van de grove pesterijen werden filmpjes gemaakt die op YouTube werden gezet. De vader van de autist ontdekte dat in september vorig jaar en deed aangifte.