Tornado in VS: zeker 50 doden

Tornado in VS: zeker 50 doden Lafayette. Een dood paard en wat houtbrokken zijn de overblijfselen van een boerderij in het plaatsje Lafayette (in de staat Tennessee) als gevolg van een van de tornado’s die gisteren over het zuiden van de Verenigde Staten zijn geraasd. Het noodweer veroorzaakte de afgelopen twee dagen zeker 50 doden. Honderden mensen raakten gewond. Met name de zuidelijke staten Arkansas, Mississippi, Tennessee en Kentucky werden zwaar getroffen door wat volgens weerkundigen een van de vijftien grootste tornadorampen in de Amerikaanse geschiedenis is geweest. Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van tornado’s is het hoogste in negen jaar. Foto Reuters/Josh Anderson A dead horse lies in a collapsed barn after tornadoes hit Lafayette, Tennessee, February 6, 2008. Tornadoes and thunderstorms ravaged parts of U.S. South on Tuesday and Wednesday, killing at least 47 people, injuring more than 150 and causing widespread damage. Tennessee was hit hardest with 24 dead. REUTERS/Josh Anderson (UNITED STATES) REUTERS

Een dood paard en wat houtbrokken zijn de overblijfselen van een boerderij in het plaatsje Lafayette (in de staat Tennessee) als gevolg van een van de tornado’s die gisteren over het zuiden van de Verenigde Staten zijn geraasd. Het noodweer veroorzaakte de afgelopen twee dagen zeker 50 doden. Honderden mensen raakten gewond.

Met name de zuidelijke staten Arkansas, Mississippi, Tennessee en Kentucky werden zwaar getroffen door wat volgens weerkundigen een van de vijftien grootste tornadorampen in de Amerikaanse geschiedenis is geweest. Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van tornado’s is het hoogste in negen jaar.