Toparbiters Europees voetbal willen hulp camera op doellijn

LIMASSOL. De beste voetbalscheidsrechters van Europa willen de hulp krijgen van een camera op de doellijn. Tijdens een bijeenkomst in het Cypriotische Limassol spraken de 51 aanwezige arbiters zich gisteren unaniem uit voor de komst van dit hulpmiddel. ”Het is voor scheidsrechters een uitstekende oplossing”, zei de Deense scheidsrechter Claus Bo Larsen. Hij deed ervaring op met de techniek tijdens het wereldkampioenschap voor clubteams in Japan, waar werd getest met een camera op de doellijn. Larsen: ”Zodra de bal over de lijn gaat, krijg je een signaal via je horloge en oortje. Dat werkt heel goed”. De discussie over het gebruik van camera`s duurt al jaren. De wereldvoetbalbond FIFA verzette zich lange tijd tegen het hulpmiddel, maar is intussen aan het testen met het systeem.