’s Middags aangenaam

De komende dagen breekt de zon uitbundig door en met weinig wind komt de temperatuur in de middag op 8 tot 11 graden uit. Voor de tijd van het jaar is dit zeer aangenaam, maar tijdens de nachten koelt het flink af waardoor het ’s morgens nog behoorlijk koud is.

Het droge en zonnige weer danken we aan de uitbreiding van een Frans hogedrukgebied dat vanaf morgen boven Centraal Europa komt te liggen. Begin volgende week komt het zwaartepunt van het hogedrukgebied zelfs boven ons land uit.

Veel verandering komt er dan ook voorlopig niet in het droge en zonnige weerbeeld. Vanavond en vannacht hebben we nog te maken met uitgestrekte wolkenvelden. In de loop van de nacht klaart het in het zuiden echter op waardoor het kwik nog kan dalen tot iets boven nul. Elders is het iets minder koud.

Morgen breekt de bewolking steeds meer en aan het eind van de middag is het op veel plaatsen zonnig. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige bries uit een zuidelijke richting wordt het 8 tot 10 graden.

In het weekend blijft het zonnig en droog met over het algemeen weinig wind. Tijdens de nacht komt de temperatuur in het binnenland iets onder nul uit. In de middag is het echter aangenaam met 7 graden aan zee tot 11 graden lokaal in het binnenland. Ook begin volgende week komt er in het rustige weerbeeld weinig verandering.