Radio Voorkeur

Desmet Live. Schrijfster Rascha Peper over haar jongste roman Vingers van Marsepein. Een boek gebaseerd op het leven van Frederik Ruysch, een Amsterdamse arts en anatoom. Hij zette dieren en mensen zo mooi op, dat het kunst werd. Het rondetafelgesprek gaat over de misdaadbestrijding in handen van de burger. Zijn de inspanningen van Peter de Vries, Maurice de Hond en Hilbrand Nawijn wenselijk? Muziek van Erny Green, een Utrechtse singer/songwriter. Radio5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Sietse van der Hoek werkte jarenlang bij de Volkskrant als televisierecensent en Bijlmer-verslaggever. Als schrijver debuteerde hij met de roman Elfstedentocht. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe misdaadroman De Man van Trinidad. Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum, over zijn promotieonderzoek naar oriëntalisme in de Nederlandse cultuur. Fotografe Joke Robaard over het boek The Fashion System van Roland Barthes. Verder een documentaire over schrijvers en hun sport met o.a. Gerbrand Bakker, Esther Gerrritsen en Hermine Landvreugd. Radio 6, 20.02-22.00.u