Pathé hoopt op F1

De bioscoopketen Pathé Cinemas hoopt dit seizoen de Formule 1-races te kunnen uitzenden in enkele zalen. Pathé voert daarover gesprekken met de Internationale Autosportfederatie FIA. Morgen wordt er een besluit genomen.

Pathé heeft vooral interesse in de races die op zondagmiddag in Europese steden worden gehouden. Het is de bedoeling om de beelden live te tonen, zonder onderbrekingen voor reclame.

„De autoraces op het grote doek zien er heel mooi uit”, verklaart een zegsman van Pathé de interesse. „Bovendien is er enorm veel publiek voor de Formule 1-races in Nederland.”

Het Formule 1-seizoen begint op 16 maart in het Australische Melbourne. De eerste race in Europa is op 27 april, op het Circuit de Catalunya in Montmelo, vlakbij Barcelona. Daarna worden nog Europese Grote Prijzen gereden in Monaco, Magny-Cours in Frankrijk, Silverstone in Engeland, Hockenheim in Duitsland, Hungaroring in Hongarije, Spa in België, Valencia in Spanje en Monza in Italië.

De bioscoopgroep is al langer actief met de rechtstreekse vertoning van evenementen en concerten, naast het traditionele filmaanbod. Deze zomer werd een concert van Take That uit Londen vertoond in de bioscopen. In Pathé Tuschinski in Amsterdam kunnen bezoekers al enige tijd terecht voor opera’s vanuit de New York Metropolitan Opera. (ANP)