Overige films

Crossroads (Tamra Davis, 2002, VS). Filmdebuut van popidool Britney Spears dendert met zevenmijlslaarzen langs tienerleed. Spears’ karakter Lucy is „geen meisje meer en ook nog geen vrouw”, zoals ze in een van de liedjes in de film zingt. Over de verwijzingen naar Pepsi-Cola en Herbal Essence Shampoo is al vaker geschreven, maar wist u dat het liedje Bye Bye Bye, een hit van N’Sync, opgevat dient te worden als een verwijzing naar de romance tussen Justin Timberlake en Spears? Net5, 20.30-22.25u.

Hudson Hawk (Michael Lehmann, 1991, VS). Vehikel voor Bruce Willis is gedachteloos actiefilmpje met veel moppen over het Vaticaan. Twee ‘sympathieke’ meesterkrakers worden geterroriseerd door de CIA, de maffia en een even rijk als wreed echtpaar. Allen zijn uit op werk van Leonardo Da Vinci. Ook met Danny Aiello, Andie MacDowell. Veronica, 20.30-22.30u.

The Truth about Cats and Dogs (Michael Lehmann, 1995, VS). Lafhartige romantische komedie waarin de vermeend onaantrekkelijke presentatrice van een radioprogramma over dieren (Janeane Garofalo) zich tijdens uitjes met fotograaf Ben Chaplin laat representeren door buurvrouw Uma Thurman. RTL8, 20.30-22.15u.

Black Rain (Ridley Scott, 1989, VS). Nadrukkelijk gestileerde, door decors en locaties beheerste politiefilm ventileert onbeholpen xenofobie jegens Japan. Amerikaans recherchekoppel Michael Douglas en Andy Garcia speurt samen met behoedzamer Japanse collega’s naar gangster in Osaka. Veronica, 22.30-0.50u.

Oxygen (Richard Shepard, 1999, VS). Routine-thriller. Rechercheur Maura Tierney versus psychopaat Adrien Brody. De laatste heeft een vrouw levend begraven, met zuurstof voor 24 uur. ARD, 0.35-2.05u., nagesynchr.