op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Chinees Nieuwjaar, Jaar van de Rat De EU nodigt Servië uit om het Politiek Akkoord te ondertekenen Opening Film Festival Berlijn NASA lanceert ruimteveer Atlantis met aan boord het Europese ruimtelaboratorium Columbus De ‘agressieve’ kapper uit Amsterdam verschijnt voor de rechter. Hij zou met een schaar twee klanten hebben neergestoken Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking bezoekt Soedan Presentatie Alert Zebra in Rotterdam. Een nieuw beveiligingssysteem voor zebrapaden met LED-verlichting Opening woontoren Het Strijkijzer in Den Haag Voorjaarspresentatie tv-programma’s van NET5, SBS6 en Veronica.

Vandaag in de discussie

The American Way

In de aanloop naar Super Tuesday volgden media wereldwijd de kandidaten op de voet. Omdat er over politieke standpunten weinig getwist kon worden tussen de kandidaten onderling, ging de aandacht vooral uit naar imago en reputatie. Op Europees niveau zijn we er misschien nog niet aan toe, maar nationaal hebben we wel ervaring met lijsttrekkersverkiezingen.

Wat vind jij: zijn lijsttrekkersverkiezingen een goede ontwikkeling of moeten we resoluut breken met deze Amerikaanse stijl van politiek bedrijven?

Discussieer mee op nrcnext.nl/discussie

Vandaag in de weblogs

Blog Erica Verdegaal

Is het oversluiten van je bestaande lening tegen 9 of 10 procent rente naar een lening met een lagere rente voordelig?

„Iedereen kent deze aanbiedingen van de teevee, uit zijn televisiegids of de ANWB Kampioen. Leen je geld, dan voel je je een dief van je eigen portemonnee. Natuurlijk, dat ben je ook. Denk echter niet dat een ‘goedkope’ lening je uit de problemen helpt.”

Lees de Geldblog van Erica Verdegaal op nrcnext.nl/geldblog

Mediablog

„Grappig om verkiezingstelevisie te hebben terwijl wij helemaal niet gaan stemmen. Was dat andere jaren ook zo, dat de voorverkiezingen in Amerika al zó veel belangstelling trokken? „Het is eigenlijk ook onze president”, zei SP-leider Jan Marijnissen over de opmerkelijke belangstelling in Nederland voor de Amerikaanse verkiezingen.

Marjoleine de Vos blogt over de manier waarop in de media verslag wordt gedaan van de Amerikaanse voorverkiezingen.

Lees de blog van Marjoleine de Vos via nrc.nl/mediablog