Nominaties Kesting, en Hulst Louis d`Or, Nietvelt Theo d`Or

AMSTERDAM. Hans Kesting en Kees Hulst maken kans op de Louis d`Or, de hoogste toneelonderscheiding voor een mannelijke rol. Actrice Chris Nietvelt is genomineerd voor de Theo d`Or, voor de beste vrouwelijke rol. Dit heeft de jury van de VSCD Toneelprijzen bekendgemaakt. Frida Pittoors heeft een nominatie gekregen voor de Colombina, de prijs voor de beste bijrol. Hanse Leendertse is kandidaat voor de Arlecchino, de mannelijke bijrol. De Mimejury draagt Onomatopee voor van Compagnie De Koe, Dood Paard en Maatschappij Discordia. Zowel Kesting, Nietvelt als Pittoors danken hun nominatie aan de voorstelling Romeinse Tragedies door Toneelgroep Amsterdam. De VSCD-prijzen worden uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater op 14 september in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Dan wordt ook de Toneel Publieksprijs toegekend.