Kind-terroristen in Irak

Kind-terroristen in Irak Bagdad, 7 febr. Op video-opnamen van Al-Qaeda-in-Irak zijn gewapende kinderen te zien die oefenen om ontvoeringen en aanslagen uit te voeren. Het Amerikaanse leger speelde de tapes, die in december werden gevonden tijdens een operatie tegen sunnitische extremisten, gisteren af voor de pers in Bagdad. Volgens een Amerikaanse woordvoerder zijn de tapes vooral bedoeld om de boodschap van Al-Qaeda te verspreiden onder de jeugd, en niet zozeer om de jongens, de meesten rond de 10 jaar oud, voor actie te trainen. Foto Reuters Pagina 4: Vrouwelijke bommen A screen grab from an al-Qaeda video released February 6, 2008 shows a boy brandishing a gun. U.S. forces seized Al Qaeda videos which showed Iraqi children younger than 11 carrying out mock kidnappings and attacks, the U.S. military and Iraqi officials said on Wednesday. Videos played to media showed about 20 boys, mostly under 11, wearing balaclavas and brandishing AK-47 assault rifles and rocket-propelled grenade launchers almost as big as themselves. REUTERS/Multi-National Force - Iraq/Handout (IRAQ) BEST QUALITY AVAILABLE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS