Haile in Peking

Afgelopen week deed de creme de la creme van de internationale atletiek Peking aan voor een fotoshoot van sponsor Adidas. Onder hen Halie Gebreselassie (Olympisch kampioen op de 10 en 5000 km), Tyson Gay (wereldkampioen 100 en 200 mtr), Jeremy Wariner (wereldkampioen en Olympisch kampioen op de 400 mtr), Veronica Campbell (wereldkampioen 100 mtr en

haile_147.jpg

Afgelopen week deed de creme de la creme van de internationale atletiek Peking aan voor een fotoshoot van sponsor Adidas.

Onder hen Halie Gebreselassie (Olympisch kampioen op de 10 en 5000 km), Tyson Gay (wereldkampioen 100 en 200 mtr), Jeremy Wariner (wereldkampioen en Olympisch kampioen op de 400 mtr), Veronica Campbell (wereldkampioen 100 mtr en Olympisch kampioen op de 200 mtr) en Maurice Green ( voormalig Olympisch- en wereldkampioen op de 100 mtr).
De laatste kondigde op 4 februari tijdens een persconferentie zijn afscheid aan.

Haile Gebreselassie heeft nog geen uitsluitsel gegeven of hij in Peking de marathon zal lopen maar volgens Ellen van Langen die de atleten tijdens hun sponsortrip begeleidde, is de kans groot dat Haile niet zal starten op de Olympische marathon.

“Haile wil heel graag nog eens een marathon rond de 2 uur en drie minuten lopen maar als hij in Peking zal starten is de kans groot dat hem dat nooit meer zal lukken. Haile is astmatisch en wanneer een atleet onder slechte luchtomstandigheden tot het uiterste gaat, zal hij nooit meer op zijn oude nivo terugkomen. Haile is bezorgd over de luchtkwalititeit in Peking”, aldus van Langen.

De atleten hadden een druk programma. Zo werd er een relameclip op de Chinese muur op genomen en werd er een persconferentie belegd voor de Chinese pers.
el.JPGEllen had speciaal haar vlucht verzet zodat ik op de valreep het genoegen had met haar het glas te heffen op het jaar van de rat.