Film van de dag

Keanu Reeves en Sandra Bullock in Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Speed Year: 1994 Director: Jan De Bont Keanu Reeves Sandra Bullock PHOTOS12

Speed. Het regiedebuut van cameraman Jan de Bont werd in de zomer van 1994 een verrassingshit in de VS. De kosten – de film werd relatief goedkoop gemaakt voor 30 miljoen dollar – werden ruimschoots terugverdiend en het succes leidde zelfs tot een vervolgfilm. Speed is een spannende ‘rollercoaster ride’ die van begin tot eind doordendert. Het draait allemaal om een door schurk Dennis Hopper onder een bus geplaatste bom. Als deze langzamer gaat rijden dan 80 kilometer per uur gaat deze onherroepelijk af. Chauffeur Keanu Reeves moet dus als een dolleman door het drukke verkeer in Los Angeles razen, erg vervelend als daar een ochtendfile staat. Omdat Reeves de ontsteking onklaar wil maken, wordt hij bijgestaan door co-chauffeur Sandra Bullock, die door toedoen van haar frisse optreden in deze film een grote ster werd.(Jan de Bont, 1994, VS), RTL7, 20.30-22.40u.André Waardenburg