‘Beveiliging van Schiphol is lek’

De Tweede Kamer heeft gisteren verontrust gereageerd op de aankondiging van een SBS-reportage waarin geconcludeerd wordt dat de beveiliging van Schiphol lek is. Een Kamermeerderheid wil snel opheldering van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken. De marechaussee stelt een onderzoek in naar de beveiliging van de luchthaven. Dat gebeurt op verzoek van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA). Zondag is in het tv-programma Undercover in Nederland volgens de makers te zien hoe iemand een nepbom en nepcocaïne langs de beveiliging van Schiphol smokkelt. In opdracht van het programma had een medewerker zich aangemeld als platformmedewerker van Schiphol. Eerder was onder meer een juwelenroof in 2005 aanleiding om de beveiligingsprocedures op de luchthaven te verscherpen. (ANP)