Alcoholproducent betaalt 610 mln voor jenevermerk Ketel 1

Londen. Het drankenconcern Diageo PLC betaalt 900 miljoen dollar (610 miljoen euro) voor een joint venture met de familie Nolet, eigenaar van het jenevermerk Ketel 1. De overeenkomst geeft Diageo het exclusieve recht op de wereldwijde verkoop en distributie van het merk. De jenever wordt in de Verenigde Staten verkocht als wodka onder de naam Ketel One en beheerst daar 14 procent van de wodka-markt. Ketel 1 verkoopt 97 procent van zijn productie in de VS. Diageo is de grootste alcoholproducent ter wereld, met merken als Guinness en Johnny Walker. Met het aangaan van de joint venture ziet het af van overname van het Zweedse wodka-merk Absolut. De familie Nolet richtte de distilleerderij in Schiedam in 1691 op. De familie behoudt het merkenrecht op Ketel 1.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Jenever

In het bericht Alcoholproducent betaalt 610 mln voor jenevermerk Ketel 1 (donderdag 7 februari, pagina 12) wordt het jenevermerk Ketel 1 onterecht gelijk gesteld aan het wodka-merk Ketel One. Het gaat om twee verschillende producten. De joint venture die Diageo PLC aangaat met de familie Nolet heeft alleen betrekking op Ketel One. De familie behoudt het merkenrecht zowel voor Ketel 1 jenever als voor Ketel One.