Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Judith Koelemeijer reconstrueerde het leven van Anna Boom aan de hand van interviews, brieven, foto’s en documenten en schreef over haar een roman. Anna Boom groeide op in een Italiaans kuuroord, vertrok in 1942 naar Boedapest en werd daar koerierster. Na de oorlog leefde ze in Praag, Bombay, Cascais en Zürich. Anna Boom is de opvolger van het zeer goed ontvangen Het zwijgen van Maria Zachea (2000). Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Gesprek met schrijver Martin Schouten over zijn roman Het meisje met het hoofddoekje, waarin het raadsel, de gruwelen én de helende werking van godsdienst centraal staan. Vertaler, historicus en dichter Kees Klok over zijn favoriete egodocument, de Geheime Dagboeken van de in 2001 overleden schrijver Hans Warren. Radio 6, 20.00-22.00u.

Casa luna. Jack van Ham, directeur van de ontwikkelingsorganisatie ICCO, voert in de vastentijd, de veertig dagen voor Pasen, actie voor vergeten rampen in Oost-Congo, Birma en Nederland. Hoeveel rampen zijn er eigenlijk en hoeveel aandacht is ervoor? Verder wordt gesproken over sterke vrouwen en over dromen van een mooie wereld. Radio1, 0.02-0.45u.