op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Uitslagen van Super Tuesday: in 24 Amerikaanse staten zijn vannacht voorverkiezingen gehouden het Nederlands voetbalelftal speelt in Split een oefenwedstrijd tegen Kroatië Opening van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice bezoekt Groot-Brittannië om te praten over Afghanistan en Iran President Napolitano ontbindt naar verwachting het Italiaans parlement en roept nieuwe verkiezingen uit. Het Turkse parlement stemt in een eerste ronde over een hoofddoekverbod op de universiteit.

Cd van de week

Vampire Weekend

„De nieuwe band Vampire Weekend, uit Brooklyn, onttrekt zich aan de New Yorkse stereotypen. Hier geen stoffig haar met Leger Des Heils-outfit, en chaotische muzikale uitspattingen”, schrijft Hester Carvalho in haar recensie van de cd van de week op pagina 28. „De groep is nogal eens vergeleken met Talking Heads, maar de muziek van Vampire Weekend klinkt afgeronder en milder. Bovendien zijn de Afrikaanse gitaarloopjes hier geen statement, maar, zo te horen, een toevallige vondst.”

Beluister de complete cd van Vampire Weekend op onze website. Kijk op nrcnext.n/muziek

Nextlover

Meer daten in minder tijd

„Een datingsite bij de krant, moet dat nou? We denken dat next-lezers best willen chatten met andere next-lezers”, schrijft Hans Nijenhuis in de Nextlog. Vind jij een datingsite bij een krant passen?

Lees de hele Nextlog en laat weten wat je ervan vindt: nrcnext.nl/nextlog

Vandaag in de weblogs

Filmvragen

„Nergens kan ik het antwoord vinden op de volgende vraag: Waarom komt er in de film Alles is liefde geen multiculti of allochtoon voor?” Hans Beerekamp geeft antwoord.

Filmvragen en antwoorden op nrc.nl/filmvragen