Het dubieuze ja-woord van een cricketcaptain

Heeft Shoaib Malik wel of niet zijn ja-woord gegeven? Die vraag houdt de gemoederen in India en Pakistan bezig sinds de captain van het Pakistaanse cricketelftal via internet verliefd werd op een Indiaas meisje. Volgens Malik probeert de familie van het meisje te profiteren van zijn internationale faam. Maar de familie van Ayesha houdt vol dat de twee elkaar in 2002 via de telefoon eeuwige trouw hebben beloofd.

Malik gaf gisteren op een persconferentie in Lahore toe dat hij met Ayesha wilde trouwen nadat zij hem foto’s had gestuurd en vertelde dat ze uit een Indiase moslimfamilie in Hyderabad kwam. „Maar later kwam ik erachter dat het meisje op de foto niet het meisje was waarmee ik via internet converseerde.” De captain ontkent dat hij ooit zijn ja-woord heeft gegeven. Hij wil in India een kort geding aanspannen wegens smaad, om zich vervolgens weer op zijn carrière te kunnen richten.

Volgens de vader van het meisje zijn de twee wel degelijk getrouwd. Hij dreigt de cricketer voor het gerecht te slepen en wil een echtscheidingsprocedure beginnen. Sommige kenners van het islamitisch recht erkennen het uitwisselen van de huwelijksgeloften via de telefoon.