Heliumstemmetjes

Het is een beetje te laat voor Alvin and the Chipmunks. De kerstfilm met de zingende eekhoorns (van wie de stamboom teruggaat naar ‘The Chipmunk Song’ en de bijbehorende tekenfilmserie The Alvin Show uit de jaren zestig) heeft in februari niet meer zoveel in de bioscopen te zoeken. Soms is het jammer dat je in plaats van een recensie niet even een mp3’tje kan laten horen: de heliumstemmetjes van eekhoorn Alvin en zijn vriendjes die het leven van songwriter Dave (Jason Lee) op z’n kop komen zetten, zouden voor ouders de doorslag moeten geven. Wie het geen bezwaar vindt dat de kids de komende weken op lachgas ‘Christmas time is here’ zingen, kan met een gerust hart gaan en neemt de eentonig nasale nasynchronisatie ook wel voor lief. Met goede wil is in de film nog een soort van parodie op het hele rockcircus te zien en hij is beslist met goede wil gemaakt. Maar als het om gekke beestjes met enge stemmetjes gaat dan zijn de Happy Tree Friends (happytreefriends.atomfilms.com) als het nieuwe South Park momenteel toch meer bij de tijd. Ook voor kinderen die, ondanks de disclaimer op de site, daar volop naar kijken. DL

Alvin and the Chipmunks. Regie: Tim Hill. Met de Nederlandse stemmen van: Thomas Berge, Levi van Kempen, Nicolette van Dam, Roxanne Hazes. In: 92 bioscopen.