Gemeente stopt bouw garage bij Panorama Mesdag

Den Haag, 6 febr. De bouw van de parkeergarage naast het Panorama Mesdag in Den Haag is door de gemeente voorlopig stilgelegd. Dit op het dringende advies van de Delftse hoogleraar draagconstructies Jan Vambersky die voor de gemeente Den Haag een rapport heeft gemaakt over de gevolgen van de bouw. Om te voorkomen dat het Panorama Mesdag schade oploopt moeten maatregelen worden getroffen aan zowel het monument als de bouwput. Daarna kan de bouw van de parkeergarage verder gaan. Ook stelt Vambersky dat de palenwand van de parkeergarage naast het museum ondeskundig is uitgevoerd. Dat heeft onverwacht grote zettingen veroorzaakt waardoor de druk op de dakconstructie van het museum is toegenomen. Het museum probeerde eerder via een kort geding de bouw te stoppen.