Frêle ode als hoogtepunt

cd pop Simone White: I’Am the Man *** Simone White: I'Am the Man

cd pop

Simone White: I’Am the Man ***

De cd I’Am the Man van de Amerikaanse zangeres Simone White verscheen al vorig jaar. Maar door het succes van haar liedje The Beep Beep Song als ondersteuning van een autoreclame, valt hij nu pas op. Zangeres White, uit Californië, heeft zo’n paradoxale stem die ondanks zijn bescheiden dictie toch de volledige aandacht vraagt en krijgt. De zang, subtiel aangekleed met galm, lijkt bijna driedimensionaal tot ons te komen, als een mooi uitgelicht sieraad in een vitrine. Als begeleiding is er weinig dat de aandacht afleidt: spaarzaam gitaargetokkel, en wat getik op pannendeksels. Net als bij Suzanne Vega of Cat Power is White’s stem het waard om in het middelpunt te staan.

Het is jammer dat de liedjes na de eerste helft van de cd minder worden. De opening van de cd is sterk, met gecomprimeerde folk. Later worden de nummers meer uitgesponnen. Zo blijft The Beep Beep Song, een frêle ode aan auto’s en liefde, het hoogtepunt van deze cd.

Hester Carvalho

Simone White treedt op in Paradiso, Amsterdam op 30/3.