Een helikopter van vuilnis

Iedere maand een top-15 met coole dingen.

Carl Rohde probeert trends in een kader plaatsen.

2 Verdwijnende inkt Een pientere printerfirma, Xerox, brengt ons in klimaatonvriendelijke tijden wat we nodig hebben: verdwijnende inkt. Her-, her-, hergebruik van al onze geprinte documenten, nota’s en andere coole ideeën die op schrift gesteld zijn.

Het gaat niet om een hip horloge. Het gaat namelijk niet om gadgets. Het gaat ‘academisch trendwatcher’ Carl Rohde (54) met zijn ‘top 15 coolest worldwide’ er om de mentaliteit achter coole dingen in een kader te plaatsen.

Twintig gesettelde trendwatchers en jonge ‘coolhunters’ van over de hele wereld sturen Rohde maandelijks hun coolste observaties. Onder hen: journalist Mark Simpson, die in 1994 de term metroseksueel bedacht. Maar ook: managementadviseur B. Joseph Pine II, onder meer auteur van het veelbesproken boek De beleveniseconomie uit 2000.

Op basis van de tips van dit selecte gezelschap stelt Rohde maandelijks een top-15 samen, die vervolgens wordt gepubliceerd in deze krant.

Zelf nog betere tips?Geef je reactie bij het artikel via nrcnext.nl

1 Vuilnishelikopter

2 Verdwijnende inkt

3 Binge chilling

4 Stralingskorset

5 Zij repareren alle pc’s

6 Virale marketing

7 Het nichenetwerk

8 Fashion Magazine

9 Gratis mobiel bellen

10 Duurzame jas

11 Nieuw lelijk

12 Een speels horloge

13 Versierde metrokaart

14 Deftig toilet

15 D&G Jewels