De teamleider

Lavinia Scholte (28) Studie: Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam (1998-2003) Werk: Teamleider HR-afdeling AXA Verzekeringen Nederland Huis: Appartement Brutomaandsalaris: 3.200 euro voor 38 uur in de week Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, 04-02-2008 Lavinia Scholte. Meetlat Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Lavinia Scholte (28)

Studie: Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam (1998-2003) Werk: Teamleider HR-afdeling AXA Verzekeringen NederlandHuis: AppartementBrutomaandsalaris: 3.200 euro voor 38 uur in de week

U hebt bedrijfskunde gestudeerd samen met uw zus. Hoe was dat?

„Samen studeren vond ik erg leuk en handig. We konden elkaar tijdens de studie af en toe helpen. Dat doen we nu nog steeds, omdat we elkaars werk redelijk goed snappen. We kunnen dus af en toe praktische tips geven over hoe je bepaalde problemen het best kunt oplossen.”

Wat doet u nu voor werk?

„Ik geef leiding aan een team van zes mensen op de HR-afdeling van AXA Verzekeringen. Mijn team geeft advies aan AXA-medewerkers over zaken die met personeelsbeleid te maken hebben. Het kan gaan over diverse onderwerpen, zoals pensioenregelingen, arbeidscontracten of de levensloopregeling. Als teamleider probeer ik mijn mensen zo goed mogelijk te faciliteren en te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werk. Ik ben de afgelopen maanden vooral bezig met de consequenties van de fusie tussen AXA en SNS Reaal. Die heeft onlangs formeel haar beslag gekregen en we zijn nu bezig met de integratie van beide organisaties.”

Wat betekent de fusie voor u en uw team?

„Dat is nog niet helemaal duidelijk. We weten nog niet precies hoe de nieuwe organisatie eruit gaat zien, maar we hopen dat daar de komende maanden helderheid in komt. Op dit moment houden we in zekere zin pas op de plaats. Zo vullen we openstaande vacatures even niet in. We weten immers nog niet precies welke functies er straks ontstaan als de organisaties zijn samengevoegd.”

„Ondertussen ben ik als leidinggevende op zoek naar praktische oplossingen voor de dag van vandaag. Het werk gaat immers gewoon door, ook in deze spannende periode. Ik let bovendien op de emotionele kant van het fusieproces. Mijn medewerkers hebben uiteraard hun vragen en gevoelens over de toekomst nu we samen met SNS verder gaan. Ik vind het belangrijk om daar voldoende ruimte voor te geven.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud