Corporate Express ontkent overname

Koerssprong na gerucht NRC 060208 / BG / Bron: Bloomberg

Groothandel in kantoorartikelen Corporate Express ontkende gisteren overnamegesprekken nadat de koers omhoog was geschoten. Beleggers reageerden op een gerucht dat een bod van de Amerikaanse concurrent Staples op Corporate Express nabij is.

De koers piekte in de loop van de ochtend op 6,32 euro, een stijging van 46 procent. Vervolgens zakte de koers. De koersval versnelde daarna door een officiële ontkenning van gesprekken door Corporate Express rond half twaalf. De koers, die maandag sloot op 4,32 euro, daalde tot onder de 5 euro.

De Telegraaf meldde gisteren dat Staples plannen heeft Corporate Express over te nemen. Corporate Express is al maanden de inzet van speculaties. Topman Koffrie moest vorig jaar vertrekken. Hedgefonds Centaurus bezit sinds juli ruim 5 procent van het stemrecht. De afgelopen twaalf maanden zijn de koersen van ABN Amro, voedingsbedrijf Numico en uitzendbureau Vedior ook al hard opgelopen vlak vóór een overnamebod. Beurstoezichthouder AFM zei gisteren geen reden te zien om in te grijpen in de handel in Corporate Express. AFM volgt de koersstijging „wel met aandacht”.

Koerssprong na gerucht NRC 060208 / BG / Bron: Bloomberg