Bulghur salade

200 g bulghur150 g gerookte kipfilet50 g sultana’s1 klein komkommertje1 handsinaasappel2 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander4 eetl. citroensap2 eetl. olijfolie2 cm. harissa (uit een tube)1 theel. kaneelpoeder

Doe de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water op dat de korrels net onderstaan. Kook de sultana’s enkele minuten en roer ze door de bulghur. Snijd het komkommertje in blokjes. Kleine, knapperige komkommertjes zijn te koop bij Marokkaanse/Turkse supermarkten. Gebruik eventueel een derde van een Hollandse komkommer. Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng kipfilet, sultana’s, komkommer, peterselie, het citroen- en opgevangen sinaasappelsap, de olijfolie, harissa en kaneelpoeder door de afgekoelde bulghur. Garneer deze salade voor 4-6 personen met partje sinaasappel.

Morgen: Kalfslever met balsamico