Belofte ingelost door Peter R. de Vries?

Ruim zeven miljoen mensen keken zondagavond naar de uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de zaak-Holloway. Heeft De Vries zijn beloftes waargemaakt? En hoe moet de manier waarop de verslaggever te werk is gegaan, worden beoordeeld? Daarover discussiëren lezers op nrc.nl/discussie.

Waarom dumpen?

Uit de nieuwsberichten krijg ik niet de indruk dat de zaak is opgelost. Tot nu toe lees ik nergens dat er ook maar iets zou zijn bevestigd van het verhaal van Van der Sloot. Verder is het bijzonder ergerlijk dat niemand zich afvraagt waarom Van der Sloot het lichaam van Holloway in zee zou hebben willen dumpen. Er wordt gedaan alsof dat heel natuurlijk is. Maar als iemand onwel wordt, dan bel je toch het ziekenhuis?

Daan Evers

Een doorbraak

Zeker is dat er dankzij Peter R. de Vries een doorbraak in het onderzoek is gekomen. Maar een volledige bekentenis is het niet. Het is nog steeds niet duidelijk hoe Natalee nu precies om het leven is gekomen en wie Joran geholpen heeft het lichaam te laten verdwijnen.

Rein van der Veen

Beschaafd land

Hoe is toch mogelijk dat in een – wat ik hield voor beschaafd – land als Nederland de rechtspraak zo op straat is komen te liggen? Triest, dit hele gedoe. Dat zelfs NRC daar aan meedoet.

Bernard Moriau

Waarom keek ik?

Allereerst vroeg ik me af wat Peter R. de Vries heeft bewogen dit te maken. Het kan alleen maar ijdelheid en effectbejag zijn, want als het om rechtvaardigheid ging, was hij alleen maar naar de politie gegaan met zijn filmpje. En ik? Waarom heb ik zitten kijken? Vond ik het leuk? Nee, spannend. Waar ik wel wijzer over ben geworden, is de hypegevoeligheid van de media en het opportunisme van de makers.

Geert Docter

Wat het volk wil

Voor het volk heeft Peter R. de Vries beslist een belofte ingelost, getuige de opgehitste meute die zich heeft verzameld voor een Drachtense flat. Men rilt van opwinding, het Nederlandse IQ is collectief gedaald. Men droomt van een lynchpartij. Gerard Reve schreef het al: ‘Wat wil het volk? Niet veel goeds, dat is wel zeker.’

Albert Klein

Discussieer mee via nrc.nl/discussie