‘Afstel expositie Hera in Gouda’

. Sooreh Hera is „enorm teleurgesteld”. Volgens de kunstenaar is het MuseumgoudA niet van plan haar omstreden foto’s van homoseksuele moslims te tonen. Vrijdag zou directeur Ranti Tjan gezegd hebben dat haar expositie niet doorgaat. Haar foto’s zouden oorspronkelijk in het Haags Gemeentemuseum worden getoond, samen met werk van andere Haagse afgestudeerden. Maar daar werden ze geweigerd wegens het kwetsende karakter ervan. Tjan bood toen aan om ze in Gouda te tonen. Die opmerking blijkt volgens Hera „gebakken lucht”. Maar volgens Tjan is er van afstel helemaal geen sprake. Wel wil hij graag eerst het gesprek aangaan met de moslims in Gouda. De aankondiging van Hera’s expositie heeft in Gouda, dat een grote moslimgemeenschap heeft, al voor ophef gezorgd. „Er waren flink wat scheldpartijen aan de telefoon”, zegt Tjan. Hera vindt het allemaal veel te lang duren. „Ze maken telkens weer mijn expositie onmogelijk.” De kunstenaar wil haar werk nu in een boek gaan uitgeven. (NRC)