2 Plezieren

'Altijd in om u te plezieren'

Kunstenaarsinitiatief

www.zoete-broodjes.nl

Geen warme chocoladebroodjes zoals je misschien zou verwachten, maar kunst. Zoete-broodjes is een kunstenaarsinitiatief van Maaike Visser en Ina Sok. Sinds 1995 werken ze samen en maken ‘kunst voor een groot publiek’. In de Baarsjes in Amsterdam hebben ze daarvoor een projectruimte waar voorbijgangers schaamteloos naar binnen kunnen kijken om kunst te zien, als een levensgrote kijkdoos. Deze zwierige site is er een soort digitaal verlengstuk van: ‘een attractieve wereld met harde keuzes. Altijd in om u te plezieren.’ Bijvoorbeeld als vrolijke majorettes in een gymzaal. Of in de vorm van een beautycontest met banaan etende blondines. Ze geven je ook de mogelijkheid om zelf te figureren in een kunstwerk. Zoek een kunstwerk uit waar je jezelf in vindt passen en neem contact met hen op. Voor ‘een geweldige prijs’ hang je aan de wand als kunst. (MB)