Voetbal in Afrika

Homepage van roadto2010.

De strijd om de Africa Cup nadert zijn ontknoping. Zondag is de finale. De Nederlandse website roadto2010.nl blikt al vooruit naar het wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika wordt gehouden. De site volgt Afrikaanse teams en spelers op weg naar het WK, maar gaat ook dieper in op de sociale betekenis van voetbal in Afrika. Tevens is er aandacht voor hulporganisaties die voetballers als Kalusha en Kanu hebben opgericht. De website is een initiatief van de stichting Lokaalmondiaal waarin jonge mensen samenwerken die hun sporen hebben verdiend in ontwikkelingssamenwerking of in het maken van tv-programma’s. Op de site staan ook filmpjes waaronder een interview met Salomon Kalou, die het Nederlanderschap niet kreeg van de toenmalige minister Verdonk. Hij blikt nu met mildheid op haar beslissing terug. „Het was een goede keus van haar en het is een goede keus voor mij.”

Zie voor alle bijdragen:www.roadto2010.nl