Radio Voorkeur

Kunststof. Presentator Bart Meijer maakt een jong publiek nieuwsgierig naar techniek. Bij het NPS-programma Het Klokhuis, dat deze week zijn twintigjarige bestaan viert, noemen ze hem de sloper. Meijer stelt auto’s bloot aan de kracht van water, elektriciteit en licht en laat vakkundig zien hoe die krachten op metaal inwerken. Het Klokhuis is iedere werkdag te zien om 18.25 op Nederland 3. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Om zeven uur: Boogie Nights. Het muzikale universum van Stoffer en Bentz. Verder Wim Brands en Erik Jan Harmens in gesprek met Sasja Janssen over haar poëziedebuut Papaver. Daarna in Schone Zaken: Schrijver en journalist Jowi Schmitz vertelt over het lied Trust U Love Me van zanger-gitarst Jelle Paulusma. Na negenen: Een gesprek met de vertaler en dichter Erik Bindervoet over zijn nieuwe bundel Voor altijd voor het eerst. Tegen tienen: De poëzie-agenda. Waar bevinden zich de Nederlandse dichters? Radio 6, 19.02-22.00u.

Het andere geluid. Discussie over moslims en islam. Gesprek met jurist, arabist en hoogleraar in Leiden Maurits Berger over de staat en de toekomst van de islam in Europa. Radio 5, 22.02-23.00u.