‘Peter R.’ verslaat Super Bowl

Kort nadat Nederland zondagavond massaal aan de televisie gekluisterd zat voor de uitzending van Peter R. de Vries over de zaak-Natalee Holloway (7,03 miljoen kijkers op een bevolking van ruim 16,3 miljoen, is 43 procent), bekeken 97,5 miljoen Amerikanen (op ruim 303 miljoen inwoners, is 32 procent) de Super Bowl. De uitzending van de jaarlijkse finale in het American football, de populairste sport in de Verenigde Staten, was in de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd het op één na best bekeken programma in de Amerikaanse tv-geschiedenis.

Bovenaan staat in de VS de slotaflevering van de komische serie M*A*S*H, in 1983; 106 miljoen kijkers, op een bevolking van ruim 233 miljoen (45 procent).

Het recordaantal kijkers tijdens de Super Bowl tot zondag dateerde van 1996, toen 94,08 miljoen Amerikanen zagen hoe Dallas Pittsburgh versloeg.

De Super Bowl, gespeeld in Glendale (Arizona), werd zondag gewonnen door de New York Giants. Zij wonnen met 17-14 van favoriet New England Patriots uit Boston. Die ploeg had de eerste sinds 1972 kunnen worden die het hele seizoen geen wedstrijd verloor. Die prestatie werd destijds geleverd door de Miami Dolphins.