Opwaartse druk

De luchtdruk gaat vanaf morgenochtend stijgen. Dat komt door de nadering van een hogedrukgebied. Daardoor kunnen wij meerdere droge dagen tegemoet zien.

Vanavond vallen er echter nog verspreid buien, mogelijk met onweer. Tijdens de nachtelijke uren blijven vanaf zee neerslaggebieden passeren, terwijl de zuidwestelijke wind vooral in de kustprovincies stevig door blijft blazen.

Op de koudste plek koelt het af tot een graad of 7. Morgen overdag waait de wind vanuit het westen tot noordwesten en zal aan zee nog af en toe krachtig zijn, 6 Bft. In de ochtend is het grotendeels bewolkt en zijn er perioden met regen. Die neerslag trekt ’s middags oostwaarts weg, terwijl vanaf zee opklaringen binnendrijven.

De verwachte luchtdruk komt in de loop van de dag overal boven 1020 hPa uit. De maximumtemperatuur schommelt rond 9 graden. De luchtdrukstijging gaat in de nacht naar donderdag verder. De wind valt daardoor grotendeels weg en het klaart breeduit op. Wel koelt het op veel plekken tot tegen het vriespunt af.

Donderdag zou een storing nog net het uiterste noorden van ons land kunnen schampen, met daar een beetje regen.

Vrijdag tot en met zondag worden storingen tot ver noordwaarts van Nederland geduwd. Het is dan droog, kalm en mild februariweer.