Oplage boek van Bernlef: 960.000

Het Boekenweekgeschenk De pianonman van J. Bernlef zal in een recordoplage van 960.000 exemplaren verschijnen. Het Boekenweekgeschenk van vorig jaar, De Brug van Geert Mak, had een oplage van 890.000. De pianoman gaat over de onbekende man die op het strand van het Britse Sheerness aanspoelde. Hij wist niet wie hij was maar kon redelijk piano spelen. Net als vorig jaar zal het boek één dag (zondag 16 maart) ook geldig zijn als treinkaartje, een actie van sponsor NS. De NS zullen die dag ook twee jazztreinen laten rijden met onder anderen Louis van Dijk aan boord van de ene, en Benjamin Herman in de andere. Ze zullen elkaar ontmoeten op het NS-station Amsterdam Bijlmer, alwaar ze samen een concert zullen geven. Het Boekenweekessay Laat me niet alleen van Renate Dorrestein krijgt een oplage van 76.000. Het is een zelfhulpboekje voor ouder wordende babyboomers. Het thema van de boekenweek is Van oude menschen. (NRC)