op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Super Tuesday. In 24 Amerikaanse staten voorverkiezingen Laatste dag van het carnaval in Rio de Janeiro Twee verdachten van de moordpoging op Heineken-ontvoerder Cor van Hout staan voor de rechter Aanvang van het proces tegen de vrouw die in Amsterdam een tasjesdief doodreed.

Meer daten in minder tijd

nextlover.nl

Sinds vrijdag is nextlover.nl, de datingsite van nrc.next online. Op nextlover.nl geen profieltjes met hoe slank iemand is of wat zijn hobby’s zijn. Je – of u, dat mag ook – wordt gematcht met andere deelnemers via, jawel, kunstmatige intelligentie. Maar een datingsite bij een krant, moet dat nou?

Lees de nieuwste Nextlog hierover en discussieer mee via nrcnext.nl/nexten/ nextlog

Vandaag in de weblogs

Levensloopregeling

Econoom Erica Verdegaal blogt over de levensloopregeling. Is dit een goede manier van pensioenopbouw? „De regeling is mooi bedacht, maar de overheid laat het verder over ‘aan de markt’. Niet elke aanbieder biedt waar voor je geld. Spel dus de financiële bijsluiters.”

Lees de weblog van Erica Verdegaal op nrcnext.nl/geld/geldblog

Alles eraan was afschuwelijk

„Behalve minister Rouvoet voor de aanstaande uitzending van Deep Throat kan niemand beter aandacht trekken voor een programma.” Marjoleine de Vos schrijft in haar mediablog over de uitzending van Peter R. de Vries van gisteravond. „Maar het ergste moest nog komen. „Hoewel wij natuurlijk opgetogen zijn over wat we hebben ontdekt”, begreep De Vries wel dat het voor de moeder van Natalee allemaal heel wat minder leuk was, zei hij. Daarom, integer als hij is, wilde hij het haar „persoonlijk vertellen”. Ach gut. En persoonlijk betekent dan: lekker privé in een televisiestudio in Nederland met een camera op haar gezicht gericht.”

Lees de webblog van Marjoleine de Vos via nrc.nl/mediablog