Onderzoek naar politieoptreden Feyenoord-Ajax

Den Haag, 5 febr. Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer onderzoekt het optreden van de politie rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax in Rotterdam in april 2006. Daarbij hield de politie ongeveer achthonderd personen aan, maar justitie besloot slechts enkelen van hen te vervolgen. Brenninkmeijer beziet of deze massale arrestaties niet een oneigenlijk gebruik van het strafrecht waren. De aanleiding voor het onderzoek zijn onlangs ingediende klachten van een advocaat namens 87 supporters en van een vader namens zijn zoon. De Rotterdamse burgemeester en korpsbeheerder Ivo Opstelten ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. ”Het onderzoek ligt in het verlengde van eerdere onderzoeken waarin het politieoptreden als goed is beoordeeld”, aldus een woordvoerster van de burgemeester